profine Group

profine Group
Ekologija i društvo

 

 

Održivost kao maksima

 


Odgovornost profine Grupe na području ekologije i održivosti počiva na tri temeljna načela:•    Energetska efikasnost i smanjenje emisije CO2
•    Bezolovni "greenline"stabilizatori
•    Recikliranje i zaštita prirodnih resursaDugi niz godina profine je dosljedno izjednačavao svoju pionirsku ulogu u razvoju prozorskih sustava s visokim zahtjevima energetske efikasnosti i sukladnosti s okolišem u kojem živimo. To dokazuju naše brojne iznimno utjecajne proizvodne inovacije i odgovorni ekološki koncepti.Uvjerljiv dokaz gornjoj tvrdnji profine je ponudio 2004. godine, kada je Grupa po tko zna koji put preuzela inicijativu i svojim bezolovnim "greenline" pristupom u potpunosti zamijenila sadržaj olova u svim sirovinama za PVC profile ekološki prijateljskim stabilizatorima na bazi kalcij - cinka (Ca-Zn).Punih 12 mjeseci prije toga kompanija je u tu svrhu izgradila i opremila ultramoderni proizvodni pogon za proizvodnju vlastitih aditiva, mjera kojom je uspješno eliminarana prisutnost olova iz svih proizvodnih procesa.Štoviše, ovim je profine veliki korak ispred uredbi Posebne komisije EU za zaštitu okoliša, što još jednom pokazuje koliko ozbiljno shvaćamo odgovornost kad je zaštita okoliša u pitanju.Ekološki pristup promišljanju o budućnosti u osnovi je i profineovog pristupa razvoju sustava profila koje odlikuje vrhunska energetska efikasnost, što u konačnici rezultira redukcijom ispuštanja CO2; činjenica koju potvrđujemo svojim pionirskim predstavljanjima sustava za tzv. pasivne kuće i, kasnije, plasiranjem profila 88+ na tržište.Senzibilnost za očuvanje prirodnih resursa s pogledom u budućnost je još jednom potvrđena kad su KBE, KÖMMERLING i TROCAL ujedinili snage u pokretanju nacionalne inicijative za recikliranje (www.REWINDO.de) ranih devedesetih godina prošlog stoljeća i od tada provode iskorištavanje starih PVC profila u zatvorenom, samoodrživom ciklusu.
 

 
Inovacije

 

 

CleanControl - prirodno čišćenje

 

Kao i drugi materijali, profili su izloženi utjecaju vremena i onečišćenja i zahtijevaju redovito čišćenje. Istraživački odjel tvrtke profine razvio je poseban oblik tretmana materijala zahvaljujući kojem se profili u najvećoj mjeri sami čiste koristeći proces fotokatalize.

Tretirana površina sadrži mali udio titan-dioksida (TiO2), čime se postiže efekt da se organska nečistoća jednostavno razlaže i nestaje pod utjecajem svjetlosti i vode. Primjenom ove tehnologije građevine s velikim ostakljenim površinama mogu ostvariti znatne vizualne prednosti zbog konstantno čistog izgleda, a također i drastično smanjiti troškove čišćenja.

 

AluFusion - jedinstvena kombinacija

 

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji spajanja, profine je u svom AluFusion sustavu sjedinio dva različita materijala, aluminij i PVC na jedinstven način. Materijali  se međusobno dopunjavaju pojačavajući najbolje svojstva svakog od njih: toplinu, tišinu i visoku ekonomičnost PVC-a iznutra i čistu, jasnu estetiku i stabilnost aluminija izvana. Svojom izvanrednom strukturalnom čvrstoćom, AluFusion je posebno pogodan za elemente i površine velikih dimenzija.

 

GlassWin system - arhitektura sutrašnjice

 

Još jedno područje u žarištu zanimanja profineovih istraživačkih timova je strukturalno ostakljenje predstavljeno kroz GlassWin sustav. Slično kao u automobilskoj industriji, elementi ostakljenja i PVC profila spojeni su specijalnim silikonskim ljepilom što omogućava izradu elemenata znatno veće razine strukturalne čvrstoće. Strukturalno ostakljenje omogućuje oblikovanje velikih ostakljenih jedinica s ekstremno uskim izgledom profila čime otvara sasvim nove dizajnerske mogućnosti u arhitekturi.

 

PremiDoor - vrata u novu dimenziju

 

PremiDoor podizno-klizne stijene omogućavaju ostakljenje jako velikih otvora, kao što su oni na terasama i zimskim vrtovima na fleksibilan način osiguravajući maksimalnu količinu svjetlosti.

Zadovoljavajući najstrože kvalitatiivne zahtjeve, PremiDoor predstavlja istinski premium proizvod. Stvoren na osnovi 70 mm sustava profila, dostiže vrhunske rezultate toplinske i zvučne izolacije, stabilnosti i čvrstoće. Usprkos svojim ekstremnim dimenzijama, PremiDoor stijene "klize" zadivljujuće lako i pružaju maksimalnu slobodu kretanja.

 

 
Podaci i činjenice

 

 

profine predstavlja jasan odgovor na kompleksan razvoj međunarodnog tržišta PVC profila. Naše marke KBE, KÖMMERLING i TROCAL proizvode PVC profile za prozore i vrata, rolete i grilje, PVC ploče...

 

Kompanija profine GmbH – International Profile Group – osnovana je 2003. godine, kada je HT TROPLAST konsolidirao svoje poslovne aktivnosti vezane za profile pod jedan krov. Uprava kompanije nalazi se u Troisdorfu, Njemačka.

 

Vlasnik i direktor profine Group GmbH je dr. Peter Mrosik.

 

S tržišnim udjelom od oko 20%, naša je kompanija svjetski lider u branši.


profine ima 3,700 zaposlenika na 29 lokacija u 21 zemlji.

 

Proizvodni kapaciteti od preko 450,000 tona visokokvalitetnih PVC profila godišnje su uvjerljiv dokaz naših mogućnosti i solidan temelj za potpuno povjerenje naših kupaca.

 

Naši proizvodni pogoni u Njemačkoj nalaze se u Berlinu, Pirmasensu i Troisdorfu.


Ostala proizvodnja locirana je u:

 

  • Marmoutier, Francuska
  • Bosaro, Italija
  • Madrid, Španjolska
  • Woskresensk i Chabarovsk, Rusija
  • Zaporozhie, Ukrajina
  • Tianjin, Kina
  • Huntsville, Alabama USA (ploče)

 

 

 

 
Filozofija

 

 

Misliti unaprijed – Budućnost prozora u snažnim markama

 

profine - međunarodna grupa s budućnošću. Kompanija koja ima ključne atribute da predvodi i definira tržišta sutrašnjice.

 

S našim uspješnim markama KBE, KÖMMERLING i TROCAL, imamo idealan tržišni profil za svaki zahtjev i predstavljamo svjetski broj 1 u proizvodnji PVC prozorskih profila.

 

Osim toga, u stanju smo reagirati fleksibilno i individualno na svaki specifičan zahtjev tržišta - zahvaljujući činjenici da se, osim proizvodnih pogona u Njemačkoj, naša produkcija odvija i u Francuskoj, Italiji, Rusiji, Kini, Španjolskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, i da smo razvili čvrstu i razgranatu globalnu prodajnu mrežu. Na taj način osiguravamo vrhunsku razinu proizvoda i consultinga u svakom kutku svijeta.

 

Kada se radi o PVC prozorskim profilima, profine oduvijek razmišlja unaprijed. Kombinirajući iskustvo i istraživačku bazu s fleksibilnošću i kreativnošću naših marki KBE, KÖMMERLING i TROCAL dospjeli smo na vodeću poziciju, kako po ukupnoj proizvodnji, tako i po kvaliteti, i koristimo tu poziciju da naše partnere učinimo tržišno uspješnim, a krajnje kupce zadovoljnim.

 

 

 


 

 


© profine Croatia 2009 - 2019   .:.   webmaster