Inovacije

Inovacije

 

 

CleanControl - prirodno čišćenje

 

Kao i drugi materijali, profili su izloženi utjecaju vremena i onečišćenja i zahtijevaju redovito čišćenje. Istraživački odjel tvrtke profine razvio je poseban oblik tretmana materijala zahvaljujući kojem se profili u najvećoj mjeri sami čiste koristeći proces fotokatalize.

Tretirana površina sadrži mali udio titan-dioksida (TiO2), čime se postiže efekt da se organska nečistoća jednostavno razlaže i nestaje pod utjecajem svjetlosti i vode. Primjenom ove tehnologije građevine s velikim ostakljenim površinama mogu ostvariti znatne vizualne prednosti zbog konstantno čistog izgleda, a također i drastično smanjiti troškove čišćenja.

 

AluFusion - jedinstvena kombinacija

 

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji spajanja, profine je u svom AluFusion sustavu sjedinio dva različita materijala, aluminij i PVC na jedinstven način. Materijali  se međusobno dopunjavaju pojačavajući najbolje svojstva svakog od njih: toplinu, tišinu i visoku ekonomičnost PVC-a iznutra i čistu, jasnu estetiku i stabilnost aluminija izvana. Svojom izvanrednom strukturalnom čvrstoćom, AluFusion je posebno pogodan za elemente i površine velikih dimenzija.

 

GlassWin system - arhitektura sutrašnjice

 

Još jedno područje u žarištu zanimanja profineovih istraživačkih timova je strukturalno ostakljenje predstavljeno kroz GlassWin sustav. Slično kao u automobilskoj industriji, elementi ostakljenja i PVC profila spojeni su specijalnim silikonskim ljepilom što omogućava izradu elemenata znatno veće razine strukturalne čvrstoće. Strukturalno ostakljenje omogućuje oblikovanje velikih ostakljenih jedinica s ekstremno uskim izgledom profila čime otvara sasvim nove dizajnerske mogućnosti u arhitekturi.

 

PremiDoor - vrata u novu dimenziju

 

PremiDoor podizno-klizne stijene omogućavaju ostakljenje jako velikih otvora, kao što su oni na terasama i zimskim vrtovima na fleksibilan način osiguravajući maksimalnu količinu svjetlosti.

Zadovoljavajući najstrože kvalitatiivne zahtjeve, PremiDoor predstavlja istinski premium proizvod. Stvoren na osnovi 70 mm sustava profila, dostiže vrhunske rezultate toplinske i zvučne izolacije, stabilnosti i čvrstoće. Usprkos svojim ekstremnim dimenzijama, PremiDoor stijene "klize" zadivljujuće lako i pružaju maksimalnu slobodu kretanja.

 

 
 

 


© profine Croatia 2009 - 2019   .:.   webmaster